Subscribe Twitter

sâmbătă, 16 august 2014

Placinte cu branza si marar

Ce faci daca te apuca dorul de placintele cu branza de la Ampoitza, de la pensiunea lui Mama Lutza ???
Simplu....te apuci de lucru !
Asa am patit si eu acum cateva zile si am facut placintele cu Crema Focsani facuta acasa de mine dupa reteta Danielei -  http://danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.ro/ care a avut o idee minunata , pe care eu am adoptato . Multzam fain Daniela....
Dar placintele astea le puteti face si cu branza dulce sau cu mere si scortisoara......o nebunie, va asigur !





Ingrediente :



- pentru aluat :
1 kg faina alba
7 g drojdie uscata
1 lingura zahar
50 g unt
5 linguri ulei
2 galbenusuri
700 ml apa calduta
2 lingurite rase sare

- pentru umplutura :
400 g Crema Focsani sau branza ( cas) de oaie
2 albusuri
1 legatura marar verde

150 ml ulei pentru lucru

Mod de preparare :

Faina, drojdia si zaharul le amestecam bine intr-un vas de lucru, adaugam apa calduta putin cate putin si le framantam pina se omogenizeaza. Acoperim vasul , illasam in bucatarie , la loc cald, sa dospeasca vreo10-15 minute.
Topim untul la foc mic si il adaugam apoi peste aluat, in suvoi, putin cate putin, impreuna cu uleiul ( cele 5 linguri). Adaugam apoi galbenusurile si sarea , framantam putin si lasam iar la dospit, la fel ca prima data, dar de data aceasta o ora.
Facem din aluat 12 bile pe care le vom intinde cu mana , pe o suprafata unsa cu ulei :


Pregatim umplutura amestecand Crema Focsani sau casul dat pe razatoare, cu albusurile batute spuma si cu mararul tocat marunt.


Daca este cazul, se mai adauga putina sare( eu nu am mai pus).
Dupa ce am intins aluatul de placinta , punem in mijloc 1- 1si 1/2 lingura umplutura si tragem marginile aluatului peste umplutura. Apasam cu mana pina avem placinta de marimea tavii in care vom coace placintele :



Punem o tigaie nonaderenta sa se incalzeasca pe foc ,la foc potrivit spre mic si coacem placintele pe ambele parti. Daca tigaia este buna, nu mai trebuie unsa, ajunge uleiul de pe aluatul placintei.



Coacem placintele pe ambele parti pina se rumenesc frumos,toate.
Servim placintele ca atare sau unse cu olingura de smantana deasupra.....
Pofta buna si....la placinte inainte ! Ca doar nu mancam in fiecare zi din ele.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu